El feminisme i els drets d’igualtat i equitat de gènere

Feminisme_16.9

Coincidint amb el cinquantè aniversari de la publicacio de La dona a Catalunya de Maria Aurèlia Capmany s’han organitzat quatre taules de debat al voltant d’un seguit de temes d’actualitat relacionats amb el feminisme i els drets de les dones, amb la finalitat de valorar quins passos s’han fet, quines n’han estat les conquestes i quines en són encara les mancanes.

En els debats s’ha plantejat el repte de presentar un estat de la qüestió del feminisme i la seva importància en la política, l’economia, l’acció social i l’ecologisme, i de formular propostes que permetin aconseguir la plena coresponsabilitat de dones i homes en els àmbits públic i privat.

Les taules de treball han comptat amb la participació de persones expertes en aquests temes provinents dels àmbits institucional, social, universitari, econòmic, sindical i associatiu.

Taules de debat:

Jornada de cloenda:

Maria Aurèlia Capmany avui: els reptes de la igualtat de gènere (Palau Macaya, 8 de novembre de 2016). Presentació de les conclusions de les taules de debat i conferència a càrrec d’Amelia Valcárcel, filòsofa i experta en feminisme.